Maandag 24 juni 2019: Laugar
Door: Majohrie
Blijf op de hoogte en volg Majohrie
24 Juni 2019 | IJsland, Reykjahlíð
Om 10 uur zitten we op een boot voor een 3 uur durende walvistocht vanuit de haven van Husavik. Al snel zien we een bultrug die zijn staart laat zien als hij duikt. Even later keert de boot omdat er 2 blauwe vinvissen zwemmen. Dit zijn de grootste walvissen. Vermoedelijk is het een moeder met kind, maar de gids kan het niet definitief zeggen. Ze is helemaal enthousiast omdat het niet vaak voorkomt dat er 2 zwemmen in de baai. Na een tijdje ze gevolgd te zijn, gaan we verderop naar een andere bultrug. Dat het een andere is, is te zien aan de tekening op de staart. Er zijn in de loop van de tijd 800 verschillende bultruggen gezien in de baai en omgeving. Er zijn ook papegaaiduikers op het water en veel meeuwen. Vanaf de boot is de gele vuurtoren te zien met ernaast een zoutwaterbad. Als we terug zijn gaan we hier lekker dobberen. Het is een gloednieuw complex waar zoutwater uit 2 warme bronnen gebruikt wordt. Het water loopt over de randen van de bassins waardoor er een mooi uitzicht over de baai is. Om 5 uur zijn we lekker duf bij het hotel. Morgen een 300 km rit naar het laatste hotel!