Dinsdag 11 juni 2019: Klaksvik
Door: Majohrie
Blijf op de hoogte en volg Majohrie
11 Juni 2019 | Faroe eilanden, Klaksvík
Het weer is goed en we gaan na weer een heerlijk ontbijt op weg om nog meer panorama-weggetjes te ontdekken. Weer door de sub-sea tunnel onder het fjord door naar het Oyndarfjørdur fjord waar de kleinste brandweerpost (ter wereld?) is gevestigd in een hutje. Bij Hvalvik is het oudste houten kerkje (1829) van de Faroes. Het grasdak is er af voor reparatie en we mogen binnen kijken van de dakdekker. Volgens hem is de kerk eigenlijk te klein. 80% van de bevolking is Evangelisch-Luthers en bezoekt trouw de kerk. Bij een wandeling door het dorp zien we tulpen en andere voorjaarsbloemen in een tuin. De temperatuur is hier nu rond de 10 graden. Dan rijden we de weg af naar Saksun waar een waterval aan het begin van het fjord omlaag komt en een meer vormt. Hier ook een kerk en huisjes met grasdaken. Terug in Hvalvik bij de kerk naar een café onder in een woning. De eigenaresse is een jonge vrouw met een kindje van 2 jaar en 1 van een half jaar. Ze maakt lekkere wafels met rabarberjam en room. Er zit een Noor die een auto gehuurd heeft en wel een praatje wil maken. Dan rijden we naar Tjornuvik en komen langs de hoogste waterval: 140 meter. Bij Tjornuvik zien we 2 rotsen die de bevolking de reus en de oude vrouw noemen. Ze wilden de eilanden terug brengen naar IJsland maar werden door de zon verrast en veranderden in steen. Vanavond in Klaksvik een restaurantje zoeken en morgenavond om 18:00 uur vertrekt de boot naar IJsland.