Van Esterillos naar San Gerardo del Bosque
Door: Majohrie
Blijf op de hoogte en volg Majohrie
07 Maart 2026 | Costa Rica, Quepos
7 maart 2026 Esterillos naar San Gerardo del Bosque (190 kilometers)
Om 7 uur koffers bij de bus en ontbijten. Om 7:45 uur gaan we vertrekken voor wat een lange rit wordt. Gelukkig is het weekend en niet druk op de weg. Het eerste stuk hebben we gisteren ook gereden langs de palmolie plantages. Na een uur slaan we af en rijden we de berg op. Van zeeniveau en 35 graden, naar 3000 meter hoogte en ong. 18 graden. Van palmbomen naar Amerikaanse dennen en bomen die meer op koude zijn ingesteld. Gelukkig blijft het zonnig weer met af en toe nevelwolken die langs drijven. Dan koelt het wat af. Bij een mooi uitkijkpunt met kolibries en vogelvoederplanken, gaan we wat drinken en heel veel foto’s maken. Na een uur komen we bij het lunchadres. Het is een chaotische toestand want ze geven onze hamburgers aan mensen die later aankomen. Gelukkig krijgt iedereen nog wat en kunnen we verder. Het laatste stuk is de berg af naar een kloof waar 2 broers beide een hotel begonnen zijn. Nu staan er langs de weg meerdere hotels en restaurants. Het is een groene vallei waar de Rio Negro (zwarte rivier) door stroomt die in zee uitmond. Hier zijn forellen uitgezet en die staan natuurlijk op het menu. We hebben een lodge: mooi houten huisje met veranda. Er is een grote tuin met vijver en vele mooie planten, wandelpaden en de quetzal vliegt hier in de buurt. Vanavond eten we samen hier in het hotel. Morgen op het gemakje naar San Jose voor de terugvlucht.
08 Maart 2026 - 13:14
Bob:
Wat hebben de vögelkes toch mooie kleuren!!
Alvast een goede terugreis gewenst