La Fortuna
Door: Majohrie
Blijf op de hoogte en volg Majohrie
28 Februari 2026 | Costa Rica, Fortuna
27 februari 2026La Fortuna – Rincon de la Vieja
Om 8 uur zit iedereen weer in de bus. Wat zijn we een voorbeeldig groepje! We rijden langs het grootste meer van Costa Rica: een stuwmeer dat voor waterkracht gebruikt wordt, waarna het water naar de Pacifische kant gaat voor irrigatie. Het is de droge kant en er wordt vee gefokt en o.a. rijst verbouwd op natte akkers. Het is een bochtige weg en een aantal hebben last van wagenziekte. Bij een stop op een prachtig uitzichtpunt komt iedereen weer bij en gaat de rit over minder bochtige wegen verder. We maken een stop bij een supermarkt om iets voor de lunch in te slaan. Dan een stop bij een prachtige waterval waar we picknicken en lekker gaan dobberen. De temperatuur is aan deze kant van de berg veel hoger en een blauwe lucht. We hebben de regen achter ons gelaten. Nog een stop bij een mega winkelcentrum met een heerlijke ijssalon en om 3 uur komen we op het prachtige park: lieflijke huisjes in een bosrijke omgeving, zwembad, spa, 2 restaurantjes, een rivier waar in gezwommen kan worden en vele vogelgeluiden. Eerst een paar shirtjes wassen en lekker buiten hangen, kopje koffie, verslag schrijven en dan naar het zwembad. Vanavond samen om half 7 dineren. Morgen gaan we naar een verborgen waterval.
28 Februari 2026 - 11:11
Bob :
Prachtig dat meer bij de waterval