Naar Turrialba
Door: Majohrie
Blijf op de hoogte en volg Majohrie
19 Februari 2026 | Costa Rica, Turrialba
19 februari 2026 San Jose – Turrialba
Na ontbijt om 7 uur gaan we op pad naar de vulkaan. De top van de 3 vulkanen ligt op 3432 meter hoog. We kunnen langs de rand van de vulkanen lopen. Wolken drijven over en af en toe kun je nauwelijks de vulkanen zien. Het kratermeer ligt te diep om te zien. Er is een grote zwarte vlakte waar al weer wat gras op groeit. Een klein stuk de berg af en daar is een restaurant met vulkaanmuseum en voederplaatsen voor kolibries. Er wordt een uitgebreide lunch geserveerd met tal van gerechten en huisgemaakte vruchtensappen: ananas, braam en meloen. In het museum wordt een film getoond over de uitbarsting van de Irazu in 1963 en een overzicht van de vele vulkanen rondom de stille oceaan. We zijn nog een pad opgelopen om kolibries te zieken en hebben veel planten gezien en vogels gehoord. Terug bij het restaurant zien we kolibries bij de voedrbakken. Daarna de berg verder af en in Carthago naar de basiliek gebouwd op de plek waar een stenen madonna gevonden is. Mooie kerk. Vlak bij het hotel met Bart en Winnie gegeten. Morgen vroeg op voor vpgels kijken.
21 Februari 2026 - 16:33
Addy Eleveld:
sorry, beetje moeilijk om te reageren, ben gevallen en heb rechter arm gebroken, zit in gips. wens jullie nog mooie dagen toe