Nar Monteverde
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Majohrie
04 Maart 2026 | Costa Rica, Monteverde
3 maart 2026 Playa Hermosa – Monteverde
Om 5:00 de maansverduistering gezien. Het was pas volledig rond 5:45 en was toen door de bomen van het hotel niet meer te zien. Vandaag een reisdag. Eerst autobaan route 1 en laatste stuk kronkelen door de bergen. Het is hier een stuk kouder met wind, ook hebben we een paar keer drizzle regen gehad. Onderweg hebben we op een prachtig uitkijkpunt met zicht op de baai en het schiereiland wat gedronken. Er stond een locomotiefje dat in de mijnen gebruikt is op een dorpsplein. Vroeger werd er goud gedolven. Bij een bakker met lunchroom geluncht: Cappuccino met appelgebak. Voordat we naar het hotel gingen, gingen we eest naar een restaurant bij het nationale park. Daar hadden ze voederbakken (met rietsuiker water) en vlogen colibries af en aan. Vooral de grote blauwe joeg nog wel eens kleinere exemplaren weg. De voedselbakken verdwijnen langzamerhand om de beesten zoveel mogelijk in hun natuurlijke omgeving te houden. Er liep een neusbeer in de struiken en op een dakje scharrelden er 4 rond. We hebben een leuke kamer en zijn met elkaar naar de pizzeria geweest. Morgen veel activiteiten: Ziplijnen, Luiaardopvang en luchtbruggen wandeling.