National Park
Door: Majohrie
Blijf op de hoogte en volg Majohrie
24 Februari 2026 | Costa Rica, Puerto Viejo
23 februari 2026 Barra de Tortuguero
Vanochtend om 6:00 in de boot, twee uur lang door het park gevaren. Heel veel vogels en kaaimannen en een paar leguanen en salamanders gezien. Bij vertrek zagen we vlakbij een grote kaaiman liggen. Het weer is goed en de weerspiegeling in het water van de natuur is prachtig. Later op de dag is het verdwenen na de regenbuien.
Om 8:00 terug voor het ontbijt. Regen. Om 9:00 met de boot naar het park om de “berg” van 119 meter hoog te beklimmen. Heel veel mini kikkers gezien, vooral de rode variant: aardbeigifkikker. Sommige maar 1-2 cm groot. Bovenop de berg hadden we een prachtig uitzicht over het park en de oceaan. We zagen ook een grote leguaan op een boomtak liggen. Weer beneden liepen we via een voetpad parallel aan het kanaal naar een lieflijk dorp met vriendelijke mensen. De bakkersvrouw bedankte dat we hier heen gekomen zijn en zo meehelpen om hun gebied te steunen. Veel kleurrijke huizen. De boot ligt te wachten. Om 12:00 waren we terug en om 13:00 de lunch.
Om 14:00 gingen we met de boot naar een klein dorpje. Onderweg zagen we een otter. In het dorpje wat rondgelopen, slinger apen gezien en de nodige vogels. Een cappuccino op een overdekt terrasje met uitzicht op het kanaal gedronken, samen met Claudia en Nuning. Gewacht tot de regenbui over was en verder het dorp rondgelopen. Met de boot waren we iets na 17:00 terug bij de lodge.