Dag 21 - 14 mei 2018
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Majohrie
14 Mei 2018 | Zambia, Lusaka
Om 8 uur op pad. Voornamelijk een reisdag. In een plaatsje onderweg zijn we over de lokale markt gelopen. Heel veel stalletjes hadden dezelfde producten, maar volgens Richard deden ze toch goed zaken. Ook op deze weg een aantal zeer nare ongelukken gezien, bijna allemaal met vrachtwagens, twee keer was de weg geblokkeerd vanwege opruim werkzaamheden. Lusaka ziet er moderner uit dan de grote steden die we tot nu toe hebben gezien. Richard verteld dat dit o.a. komt omdat de verjaagde boeren uit Zimbabwe welkom waren in Zambia. Ca. 16:30 kwamen we aan in Eureka bij Lusaka, de hoofdstad van Zambia, ons volgende adres. Het hotel is een verzameling van mooie rieten huisjes in een park. De zebra’s grazen voor ons huisje. Vroeger was dit een wildpark, maar omdat het tot in de stad doorgaat, hebben ze de roofdieren eruit gehaald en zijn alleen de planteneters, zoals zebra’s overbleven. We hadden een avondmaaltijd in het restaurant, patat, kip, worst en biefstuk, veel te veel, maar wel lekker. We krijgen de keuze, morgen om 5 uur wegrijden en op tijd bij de Victoria watervallen, of later en grote kans dat we de watervallen niet bij daglicht zullen zien. We hebben er maar 1 dag, dus gelukkig kiest de meerderheid voor vroeg op. Dus maar vroeg naar bed, morgen de wekker om 4:15.