26 juli 2014 Mexico-stad
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Majohrie
26 Juli 2014 | Mexico, Mexico-stad
Vandaag een makkie: 760 km weliswaar, maar alles via (tol) autobaan. Wel vroeg op, om 6 uur aan het ontbijt. Het clubje van drie auto’s is weer verenigd, om de beurt voorop rijden. De auto doet het prima, zelfs een stuk (op kop) op de cruise control gereden. De knipper installatie (voor links en rechts af) is wel uitgevallen, dwz hij brandt constant en knippert niet, waarschijnlijk gebeurd door het ongeluk. Het is dus: of hand uitsteken of het pookje voor de richting zelf heen en weer bewegen. Onderweg het ding uit elkaar geprutst, heeft echter niet geholpen. Landschap was saai met enkele prachtige gebieden. We moesten de bergen door en reden zowaar ineens op 3400 meter. Waar we tankten zagen we ineens, in de verte, een berg met sneeuw erop. Ook in dit gebied waren – voor het eerst – dennenbomen. Hele stukken land zijn nog ongerept, geen veeteelt of akkerbouw, maar gewoon natuur. Wat ook opviel was dat het allemaal erg groen was, we hadden veel meer een dorre, bruine omgeving verwacht. Soms was het tropisch maar in de dalen ook heel erg op Duitsland of Oostenrijk lijkend. We hebben veel rivieren gezien en sommige stukken leken moeras. De vrachtwagens, veelal dubbel zo lang als in EU, rijden vaak harder dan personenwagens. Mexico stad was nog zeer lastig met het drukke verkeer en de vele straten die zomaar beginnen of eindigen. Gelukkig was de combinatie van Tom-Tom en Majohrie prima om het hotel in 1 keer te vinden. Het hotel is prima en de auto’s staan onder in de parkeergarage. We hebben bij Wings gegeten met een groep van 10 Nederlanders. Morgen (zondag) gaan we om 8 uur een stadstour doen en daarna naar de ruïnes kijken.